Ovacije za projekat Balkan bazar Željka Joksimovića

14. фебруара 2014.

0 Comments

Categories:

Veliki uspeh u Istanbulu

Maestralno veče sa potpisom Željka Joksimovića u prepunoj dvorani prestižnog Zorlu Centra u Istanbulu i novi veliki uspeh srpskog kompozitorskog maestra.

Svetska premijera projekta Balkan bazar Željka Joksimovića doživela je ovacije u Turskoj i ispunila i najsmelija očekivanja uglednih gostiju u publici, autora i njegovog Ad Hok Orkestra Joksimović je jos jednom potvrdio epitet kompozitorske mega zvezde u Evropi i to baš u gradu gde se Stari kontinet dodiruje sa azijskim, Rapsodija različitih zvukova sa Balkana u kombinaciji sa Željkovim dobro poznatim kompozicijama kao i filmskom i pozorišnom muzikom u novim aranžmanima ostavila je prisutne bez daha. Tražio se bis više posle dva, aplauz dugo nije mogao da stane…

-Hvala svima, mislim da sam jedan od najsrećnijih ljudi na svetu u ovom trenutku- izjavio je Joksimović odmah posle koncerta dok je još uvek pokušavao da savlada jake emocije posle uspešnog debija dugo pripremanog Balkan projekta.- Dugo sam ovo sanjao i taj san je postao najzad java. Verujem da su svi uživali i nadam se da će i publika u Srbiji uskoro čuti ovu baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju.

Koncert u trajanju od dva sata bez pauze počeo je i završio se sa čuvenom pesmom Lane moje sa kojom je Željko upravo u Istanbulu pre tačno 10 godina osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije. U novim aranžmanima nizale su se tradicionalna muzika, Željkove kompozicije, potom pesme gošće Jelene Tomašević.

Specijalna gošća na koncertu bila je Emina Jahović Sandal koja je na koncertu bila zajedno sa suprugom Mustafom i bratom Mirsadom.

U publici je bila i Željkova supruga Jovana Joksimović kao i  praktično ceo turski diplomatski kor. Konzul u ambasadi Srbije gospodin Zoran Stanković, konzul Bosne i Hercegovine kao i ataše za kulturu u ambasadi Holandije u Turskoj čestitali su Joksimoviću u bek stejdžu.

Zorlu dvorana u Istanbulu izgrađena je pre samo tri meseca i predstavlja jednu od najelitnijih koncertnih dvorana u svetu. Mesto je gde se okuplja istanbulski džet set, a u publici na koncertu Željka Joksimovića  viđena elita koja živi u Istanbulu iz celog sveta, političari, biznismeni i estradne ličnosti. U Zorlu centru nastupaju vrhunski kompozitori i muzičari poput Hoze Kareresa, Nane Maskuri, Enjo Morikonea, Taksim Tria i dr.

 

  • Podeli

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Twitter

MINACORD PRODUCTION

Dečanska 12, 11000 Beograd, Srbija

Telefoni: +381[11] 3347-049, +381[11]3347-051, +381[11]3347-052
E-mail: office@minacord.com

PRODUCTION MANAGER
Srđan Noveljić
production@minacord.com

TOUR MANAGEMENT "MELOS ESTRADA"
General manager: Bane Obradović
melosestrada1990@gmail.com

Booking
booking@minacord.com

PR Manager
office@minacord.com