Joksimovićev koncert u Skoplju

22. јуна 2014.

0 Comments

Categories:

Nova stranica koncertne istorije ispisana je juče u Skoplju. U fantastičnoj atmosferi, pred oko 70. 000 ljudi, Željko Joksimović održao je sinoć koncert u makedonskoj prestonici u trajanju od skoro četiri časa. Najlepše pesme Željka Joksimovića još uvek odjekuju Skopljem, a brojna publika na stadionu i ona koja je putem lajv strimiga uživala u više časovnom nastupu, još uvek prepričava utiske sa ovog zaista velikog spektakla. Na Nacionalnom stadionu “Filip Vtori” Joksimović je okupio krem muzičkog društva naše dve zemlje: Lepu Brenu, Boru Čorbu, Željka Samarđžića, Daniela Kajmakoskog.

-Hvala makedonskoj publici, ponosan sam i srećan više nego što možete da zamislite. Ovo je moj drugi rođendan, ovo može samo u Makedoniji- rekao je Željko Joksimović.

Joksimović je počeo koncert svojim najvećim hitovima “Libero”, nešto kasnije “Ljubavi” pa “Žena za sva vremena”… Publika je već tada uveliko uživala i uglas pevala sa jednim od najboljih muzičara u region.

Posle prvih taktova svog poslednjeg singla, dueta pod nazivom “Skoplje-Beograd” sa novom makedonskom zvezdom Danielom Kajmakoskim, mladi umetnik se pojavio na bini sa Joksimovićem a potom je i samostalno pevao tri pesme među kojima i čuveni hit Tošeta Proeskog “Čija si”. Željko Joksimović je nešto kasnije nastavio da podiže atmosferu u već uzavreloj Areni svojim pesmama, kao i čuvenim makedonskim poput “Jovano Jovanke”. Nešto kasnije je u “goste” stigao  Bora Čorba, pa Željko Samarđžić. Publika je oduševljeno pozdravljala goste, baš kao i sve pesme Joksimovića, a posebno one sa kojima je predstavljao Srbiju na Pesmi Evrovizije “Nije ljubav stvar (Baku 2012) odnosno kompozicijom “Lejla” ( Evrosong 2006, Hari Mata Hari, BiH).

Izlazak na scenu Lepe Brene sa Joksimovićem posebno je oduševio publiku. Zajedno su prezentovali dve pesme počev od “Ne bih ja, bila ja”, a Lepa Brena je posle pevala nekoliko svojih pesama, posle čega je Joksimović preuzeo ponovo binu sa pesmom “Telo vreteno” I drugim poznatim pesmama. Koncert se privodio kraju kada je Željko na klaviru pevao pesmu “Ima nešto u tome što me nećeš”…Na bis je izašao sa dobro poznatim hitom, pesmom “Lane moje” I time završio spekatkl u Skoplju.

Pesme Željka Joksimovića i sve numere njegovih gostiju pratio je bez greške njegov verni Orkestar: Mario, Peca, Krle, Milke, Mirko, Gaga i vokali Tamara, Nevena, Marija i Jovana.

Uoči koncerta ulice Skoplja bile su prazne jer se, kako kažu domaćini, ceo grad pripremao za odlazak na nastup Joksimovića. Iako je kiša padala cele protekle nedelje, ulaznice su bile rasprodate, pa je na početku koncerta delovalo kao da je cela Makedonija došla u Skoplje ovim povodom. Neposredno uoči Željkovog koncerta kiša je prestala da pada, tako da je nastup Joksimovića po broju ljudi I programskim kvalitetom zaista postao deo istorije spektakla u Makedoniji.

Publika koja nije mogla da prisustvuje koncertu u Skoplju pratila ga je putem lajv striminga na jutjub kanalu Minakord produkcije i preko portala Scandal i Svet.

  • Podeli

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Twitter

MINACORD PRODUCTION

Dečanska 12, 11000 Beograd, Srbija

Telefoni: +381[11] 3347-049, +381[11]3347-051, +381[11]3347-052
E-mail: office@minacord.com

PRODUCTION MANAGER
Srđan Noveljić
production@minacord.com

TOUR MANAGEMENT "MELOS ESTRADA"
General manager: Bane Obradović
melosestrada1990@gmail.com

Booking
booking@minacord.com

PR Manager
office@minacord.com