Željko Joksimović kumovao u Ohridu na Bogojavljenje

19. јануара 2015.

0 Comments

Categories:

Željko Joksimović postao je kum na svečanosti Vodice u Ohridu, prilikom koje se tokom crkvenog obreda osveštava časni krst, a koja se tradicionalno održava na praznik Bogojavljenje. Popularni pevač je prvi ohridski kum koji dolazi van granica Makedonije. Tokom liturgije održane u crkvi Sveti Nikola Gerkomije, Joksimoviću i Zoranu Mileskom biznismenu iz Kičeva, kumstvo je predao Nikola Bakračeski gradonačelnik Ohrida.

– Pre svega želim da se zahvalim građanima Makedonije koji su mi ukazali izuzetnu čast pozivom na ovako svečan događaj, kao i na nesvakidašnjoj gostoprimljivosti i ljubaznosti. Posle liturgije i preuzimanja kumstva osećam se kao da sam rođen u Ohridu – izjavio je Joksimović nakon crkvenog čina na kojem je prisustvovala i njegova supruga Jovana.

Veliku ljubav i poštovanje koje makedonski narod gaji prema pop pevaču pokazao je i gest na granici koji je oduševio Joksimovića.

– Na tabli je pisalo “Samo za žitelje Makedonije”, a onda sam pitao graničare da li mogu da prođem tuda, na šta su oni sa oduševljenjem odgovorili: “Naravno kume, ti si naš, samo prolazi” – kroz osmeh je ispričao Željko pun predivnih utisaka nakon boravka na Ohridu.

Ovaj praznik je postao jedan od prepoznatljivih obeležja grada Ohrida, a manifestacija Vodice dobija regionalni karakter, kao i sve veće simpatije pravoslavnih vernika van teritorija Balkana.

 

  • Podeli

Leave a Reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Twitter

MINACORD PRODUCTION

Dečanska 12, 11000 Beograd, Srbija

Telefoni: +381[11] 3347-049, +381[11]3347-051, +381[11]3347-052
E-mail: office@minacord.com

PRODUCTION MANAGER
Srđan Noveljić
production@minacord.com

TOUR MANAGEMENT "MELOS ESTRADA"
General manager: Bane Obradović
melosestrada1990@gmail.com

Booking
booking@minacord.com

PR Manager
office@minacord.com