Željko Joksimović predstavlja projekat Balkan Bazar u Lisinskom

6. децембра 2014.

0 Comments

Categories:

Poznati srpski pop muzičar Željko Joksimović će prvi put u regionu predstaviti opus svog dela “Balkan Bazar” na sceni velelepne dvorane “Vatroslav Lisinski”, 21. i 22. decembra u Zagrebu.

Hrvatska publika će imati priliku da čuje zvuke jedinstvenog kompozitorskog dela koji je Željko pripremao više godina i sa posebnom ljubavlju. “Balkan Bazar” predstavlja jedinstven muzički miks pop, filmskih i drugih kompozicija Joksimovića sa tradicionalnim pesmama sa balkanskih prostora, ali u potpuno novim aranžmanima.

– Veoma se radujem koncertima u veličanstvenoj dvorani Lisinski i izvođenju projekta “Balkan Bazar”. Siguran sam da će se publici dopasti novi duh koji sam dao starim pesmama i da će dvorana oba dana biti puna – kaže Željko i dodaje da ga veoma lepe uspomene vezuju za grad Zagreb, budući da je prvi pevač iz Srbije koji je nastupao u Ledenoj dvorani pre 10 godina, pa ovogodišnji koncerti u Lisinskom predstavljaju neku vrstu malog jubileja.

Pored Željkovog glasa, u Lisinskom će se čuti i čarobni vokal Jelene Tomašević koja je u ovom projektu sa Joksimovićem od samog početka, a veličanstvenost sceni daće i članovi Ad Hoc Orkestra sa kojima nastupa u posebnim prilikama. Ovaj jedinstven orkestar čine najkvalitetniji muzičari sa ovih prostora i zajedno sa Željkom predstavljali su se više puta evropskoj publici.

Nesvakidašnje melodije kojima odiše “Balkan Bazar” predstavljaju spone muzičkog nasleđa balkanskih zemalja čiji narodi mogu, svako za sebe, da pronađu svoj identitet u muzici kao vrhunskoj i jedinoj umetnosti koja nema granica.

Svetsku premijeru svog muzičkog dragulja “Balkan Bazar-a”, Joksimović je imao u Istanbulu u martu ove godine, a tom prilikom je još jednom potvrdio epitet kompozitorske mega zvezde u Evropi.

  • Podeli

Twitter

MINACORD PRODUCTION

Dečanska 12, 11000 Beograd, Srbija

Telefoni: +381[11] 3347-049, +381[11]3347-051, +381[11]3347-052
E-mail: office@minacord.com

PRODUCTION MANAGER
Srđan Noveljić
production@minacord.com

TOUR MANAGEMENT "MELOS ESTRADA"
General manager: Bane Obradović
melosestrada1990@gmail.com

Booking
booking@minacord.com

PR Manager
office@minacord.com